Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Erdek'te Kutlu Doğum etkinliği

Erdek

Sana olan ihtiyaç o kadar artmıştı ki, İyi ki doğdun sultanım ya Hazreti Muhammed, İyi ki doğdun önderim ya Hazreti Muhammed

Sevgili Peygamberimizin doğumunun 1441, Kuran-ı Kerim`in dünyaya inmeye başlamasının 1402`nci yıldönümü nedeniyle ilçede, Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (SAV) doğumu nedeniyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 19 Nisan Perşembe günü yapılırken etkinliğe Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız,  Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, İl Genel Meclis üyesi Hikmet Onay,  Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, siyasi partililerin temsilcileri, kamu görevlileri ile vatandaşlar katıldı. 
Kutlu Doğum Haftası kutlaması Erdek Engin Aile Çay Bahçesi içinde lokma ikramı ile başladı. Kutlu doğum programı kapsamında Kur`an-ı Kerim`den bir bölüm ve ilçemiz okulları öğrencileri tarafından şiirler ve komposizyonlar okundu. Çay Bahçesi içinde mevlid okunması devam ederken, Cumhuriyet Meydanına kurulan kazanlarda ise pilav ve tatlı ikramında bulunuldu. Erdek Müftülüğü tarafından ikram edilen pilav ve tatlıdan alabilmek için halkımız uzun kuyruklar oluşturdu.
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu